четвртак, 18. јул 2013.

НАГРАДА ЗА ЦЕЛОКУПНИ КЊИЖЕВНИ РАД


Лепа вест из мог родног града!
 Удружење "Културно наслеђе града Смедерева" доделило ми је специјалну награду за целокупан књижевни рад у оквиру конкурса за најбољу књигу смедеревских аутора - "Смедеревско перо 2013."

Удружење КНГС Смедерево почетком јуна расписало је конкурс за најбољу књигу поезије и/или прозе смедеревског аутора.
Чланови жирија које је Удружење Културно наслеђе града Смедерева именовало за награду Смедеревско перо 2013 одлучили су да се награда распореди на следећи начин:

1. Награду Смедеревско перо 2013 за најбољу књигу прозе смедеревског аутора жири додељује Данилу Филиповићу из Смедерева за роман Пукотине који је објавила издавачка кућа Алма из Београда, 2012. године. Данило Филиповић рођен је 1987. године у Смедереву. Дипломирао је на Машинском факултету у Београду.

2. Награду Смедеревско перо 2013 за најбољу књигу поезије смедеревског аутора жири додељује Милану Бутрићу Танкешу из Смедерева за збирку песама Туђинци . Ово је прва његова песничка збирка.

3. Специјалну књижевну награду Удружења Културно наслеђе града Смедерева жири додељује ауторки Тодори Шкоро, за целокупан књижевни рад.
Тодора Шкоро:  Објавила је шест књига:
„Варке душе“ (збирка прича, 2009),
„Неизмер“ (поезија, 2009.),
„Под небом Србије“ / „Сотто ил циело ди Сербиа“ ( коауторска, двојезична, српско-италијанска збирка песама, 2010.),
„Суђаја ми дала“ ( поезија 2010.)
„Умирање срама“ (кратке приче, 2011.)
„Сенке и свици“ (кратке приче, 2013.)

Песме и приче су јој превођене на италијански, енглески, немачки, бугарски и хинду језик. и објављиване у бројним домаћим и интернационалним часописима, зборницима и антологијама.


Награде ће ауторима бити уручене на јесен.
__________________

Нема коментара:

Постави коментар