уторак, 31. јануар 2012.

ТРАЖИМ




ТРАЖИМ


Има ме
а не знам
у некој речи
изговореној успут
без намере

Кажу да ме има
у мирисима неким
једног пролећа
мени неопрезно
прохујалог

У снеговима давним
у целцу и траговима
остављеним
и окопнелим
ме има

У радостима
нечијим и у тугама
што као бремена
носе они којих се
више и не сећам

Има ме
узгред подељеног
вољом времена
и случаја
а не мојом

Има ме
има у свима
осим у мени
заблуделом


Тодора Шкоро
_______________________

10 коментара:

  1. Ponekad je tako tesko pronaci... sebe!
    Zelim ti svu srecu na tom putu...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bravarice, najteže je, izgleda, pronaći sebe. A ovde htedoh da govorim o sebi u drugima na način koji ne očekujemo, kakvom se ne nadamo, koji izmiče našoj volji... I koji ume da bude vrlo zanimljiv. Tebi pozdrav!

      Избриши
  2. Mi smo uvek jedino sami svoj licni izbor. Mi biramo sebe uvek, ali ili svesno, ili nesvesno, sve zavisi sa kog nivoa posmatramo sebeu ljudima oko sebe. Nas upravo ima u drugim ljudima oko nas uvek. Po tome i jeste izbor nas samih, sve je odvisnosno od toga sta vidimo i primecujemo u druge. U svakog coveka postoje 2 strane: MOC I NEMOC. Odvisno je od nas koju od obe izaberemo u svakoga pojedinacno.... A i sto smo mocniji, sa mocnima imamo posla..hehhhehehheh..jer gledamo mocno i biramo moc..ono drugo t.j. nrmoc onda zakrzlja samo.. Zato kazem ja licni izbor...bar ja tako...
    Ja u tebi vidim sebe pesnikinju.. eto.. ..hehe.. i hvala ti.. pesma je extra... cmok

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pipi,iako si malo zakomplikovala ovu tvoju definiciju, mislim da razumem šta si htela da kažeš... :) Ipak, ostaje mogućnost da nas ljudi pamte po stvarima koje su za nas nebitne, ili ih čak i nismo svesni da ih posedujemo. Tebi pozdrav!

      Избриши
  3. Ceo naš život je traganje, za druge u nama ali i nas u sebe samim. Sjajna pesma!

    ОдговориИзбриши
  4. Jeste Todora, sve cega nismo svesni, za nas je nebitno..potpuno je tako ( ja sve to pisem u globalu-kolektivnost sveta). Pricamo o istim stvarima nas dve, nego kod mene radi visa svest u ogromnom procentu u odnosu na nekad i zatpo sam dosla na nivo svesti i cak zato i komplikujem hehehhehhhe. U svemu sto napisemo se moze pronaci vise protumacenja u odvisnosti od licnog svesnog nivoa. Duga prica, umetnika... "fakultetske" godine sam provela u tome da sve to shvatim, sad mogu i diplomu da sebi napisem ladno, a i da upisem jos neki fakultete...heheehh..hehehhhe. Da ne sedim dzabe.
    Nego imam osecaj da ce mi uspeti jedna odlicna izlozba u domovini, pa ces sigurno onda biti pozvata. Drzi palceve, iako sam ja tvrd kamen, pa sto naumim i nadrumim.
    Pusa

    ОдговориИзбриши
  5. Ovde sam govorila o sebi..o mojoj svesti u odnosu na nekad.... da ne bude zabune ostalih.. a ja mislim da si ti jako svesna dusa... cmok

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pipi, razumela sam te, naravno... :) I radujem se što ću (vrlo rado) da budem gost na tvojoj izložbi u domovini!

      Избриши
  6. hehe .. dogovoreno... ti moj posebni drug... ;)

    ОдговориИзбриши