недеља, 06. новембар 2011.

Преиспитивање песника
Преиспитивање песникас ону страну огледала
гледа ме моја реч

 нема мој лик

ако заћутим
коју од нас ћу да убијем
Тодора Шкоро
______________________________

10 коментара:

 1. Ubićeš obe, draga Todoro! Zato ne ćuti! Već piši, jer obe nam trebaju:)))

  ОдговориИзбриши
 2. Ja bih njih sjedinila i spojila od svake ono najbolje u jedno, to jest ja to i cinim. Moze to, a to mudrost veli isto, Pipi je proverila... potvrdjuje. Bez sjedinjenja najboljeg i jedne i druge, ugotovila sam da gazim i nikako da stignem, samo se spotaknem. Danas gledam i jendu i drugu i jako ih volim obe tako mudre i slozne.. Oduvek sam osecala 2 u jedno unutra mene...a ako jos kazem da sam blizanac u horoskopu, sto isto tumacim dvojnim mogucstvom i biranjem... ja danas sve to koristim za savrsensto sebe, t.j, sebe u najboljem svetlu.
  Oprosti sto sam tako direktna. Izbegavam davati savete, ali zato mudro pokazujem sebe, bez stida i bez prekora, osecam da trebam. Svet se menja i ja koracam stazama promena.
  Volim vas sve....lep dan...

  ОдговориИзбриши
 3. Oprosti sto sam gore pogresila u pisanju, a post je nekako odskocio..pa sam morala da ga izbisem... nije davao smisao... ..... Lep Pozdrav...

  ОдговориИзбриши
 4. Браварице, не ћутим и нећу ћутати... Само се понекад тргнем кад она, моја реч и ја станемо једна наспрам друге, па је ја не препознам као своју, као себе. Та дилема ми је већа него ћутати или писати... Теби хвала!

  ОдговориИзбриши
 5. Пипи,изгледа да и ја покушавам да нас сјединим, кад већ нисмо једно, и исто... А та дилема - личи ли стваралац на своје дело - мори ме одавно, описала сам је и у једној причи где је то јасније него овде. А заправо се можда ради о мом тренутном отпору према песништву које улепшава свет, па тиме и себе... и све то онда мирише на лаж...Или уметност у целини и јесте једна велика лаж (а не верна слика стварности) и то једноставно треба прихватити. Велчики поздрав за тебе!

  ОдговориИзбриши
 6. Sve živi, i misli i reči i sve oko nas...
  Draga Todora,
  ponekad imam toliko toga reći, ali poeziju volim ćutati.

  ОдговориИзбриши