среда, 19. јун 2013.

НАЈЛЕПША ЉУБАВНА ПЕСМА (и друге награде)

У неколико последњих месеци пристигло је, са разних страна, прилично признања за поезију и прозу коју пишем. Па, да се похвалим мало...

НАЈЛЕПША ЉУБАВНА ПЕСМА 2013.

На конкурсу за најлепшу љубавну песму библиотеке "Јован Томић" из Нове Вароши, моја песма "Писмо без краја" освојила је прву награду. Другопласирана је песникиња Милица Мима Дмитровић са песмом "Гозба царска", а треће место заузела је Драгана Ђурковић-Тошић (песма "Оне две речи").
Обе поетесе су из Чачка.


ЈУТРО НАД ОЗРЕНОМ

У организацији књижевног клуба "Соколово перо" из Сокобање, на традиционалном песничком конкурсу названом "Јутро над Озреном" моја песма "Песник пустих перона" освојила је другу награду. Лауреат је Дејан Ристић из Крушевца са песмом "Ветар", а трећепласирани Зоран М. Јовановић из Лесковца и песма "Слушај, Србине"


НАЈЛЕПШЕ ПРИЧЕ О ШКОЛИ

Поводом 140-годишњице постојања школе "Сретен Лазаревић" у Приликама код Ивањице, на
конкурсу за најлепше приче о школи, моја прича "Мој друг храст" освојила је другу награду.


СРБ-ЈУ-ПОЕТ ФЕСТ СУБОТИЦА

На традиционалном, 24. песничком конкурсу и фестивалу поезије "Срб-Ју-поет-фест" у Суботици, моја песма  "Песник пустих перона" освојила је другу награду. Прва је припала Мирјани Трнавац из Гојне Горе, а трећа Стевану Шарчевићу из Суботице.


ШУМАДИЈСКЕ МЕТАФОРЕ

У оквиру 26."Шумадијских метафора" из Младеновца, моја песма "Недочекан" изабрана је за штампу у овом зборнику, у рубрици "Песничка надахнућа". Иста песма била је и избор овогодишњег жирија "Песничког пролећа Чукарице" и штампана је у новом зборнику поезије.


ЂУРИН ШЕШИР

Као и прошле године (са збирком поезије "Небеске међе") и ове године је моја збирка песама "Тражим" ушла у ужи избор жирија за тек установљену награду "Ђурин шешир", за најбољу необјављену књигу стихова.


НА КРИЛИМА СОМБОРА

На фестивалу поезије "На крилима Сомбора" моја песма "Сузе пајаца" освојила је похвалу.

Тодора Шкоро
______________

2 коментара: