уторак, 11. децембар 2012.

АНТОЛОГИЈА КРАТКЕ ПРОЗЕ АУТОРА СА EX-YU ПРОСТОРА

Резултати конкурса Založbe Scriptio

У припреми је Антологија кратке прозе аутора с подручја некадашње Југославије, Založbe Scriptio из Љубљане. После спроведеног конкурса стручни жири изабрао је по троје приповедача из свих бивших република и покрајина који су номиновани за улазак у Антологију.

 Из Србије, осим моје маленкости, номиновани су још Јелена Ленголд и Владан  Радоман ( са по две приче).

Од номинованих, жири ће изабрати по двоје аутора чије приче ће, осим на њиховом матерњем, бити упоредо штампане и на енглеском језику.
Коначна одлука биће позната 28. децембра.

17 коментара:

  1. Radujem se! Sa srećom, Todora :)
    Tvoja proza to zaslužuje. Sama nominacija je veliki uspeh.

    ОдговориИзбриши
  2. Ха..ха.. Ако тако наставиш, изгуби ја доброг
    пјесника...

    Моја маленкост се придружује честиткама!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dragi moj prijatelju, slatko si me nasmejao...
      A stvar je krajnje ozbiljna. Kad si i pesnik i pripovedač, ne shvataju te dovoljno ozbiljno ni kao jednog, ni kao drugog. Ali,moje odluke tu ne može biti. Jer ni ja sama, ujutro ne znam hoću li tog dana nizati stihove ili pasuse... Jer... to ne zavisi od mene! I ne, ne boj se, verujem da ,me nećeš izgubiti kao (dobrog) pesnika. Hvala ti!

      Избриши
  3. Prekrasno je ovo videti. Sjajno. Bravo za tebe. Volim sto si tako uspesna na svakom koraku. Pred tobom je sjajna buducnost, vidi se iz trenutnih desavanja..... Oh kako sam ja srecna sto si i moj prijatelj. Hvala ti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pipi, ti baš umeš svojom iskrenošću da obraduješ čoveka... Hvala ti! Ali, draga, nije uspeh na svakom koraku, bilo je tu i onih teških, olovnih koraka, ali se vide samo ovi, uspešni, kako kažeš...

      Избриши
  4. Ako te ukrade neki Janez, hoćemo li čitati blog na slovenačkom?!
    p.s.Prijateljski savet - oprez sa Slovencima, slatkorečivi su al' bi žednog preveli preko vode, kad su pare u pitanju - to ti kažem iz ličnog iskustva jer sam radila za njih....Zaboravih - SVE ČESTITKE!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Alex, hvala ti... Upozorenje je izlišno jer (u ovoj stvari) para - nema. Bar ne za autore. A izdavač, ako dobro uredi i plasira antologiju po svetu, možda i zaradi. Toliko o mom umeću zarađivanja novca... :) Tebi veliki pozdrav!

      Избриши
  5. Poštovana koleginice,

    Da li nešto znaš o Antologiji kratke priče sa prostora bivše YU? Pošto je i moja malenkost uvrštena u istu; kada će biti objavljena u Založbi Scriptio iz Ljubljane?

    Srdačan i prijateljski pozdrav,

    Ladislav Varga

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nažalost, Ladislave, nemam ni ja vesti o pomenutoj antologiji. Prilično neprofesionalno sa njihove strane. Možda da pokušaš direktnim kontaktom na mejl: zalozba.scriptio@gmail.com Tebi veliki pozdrav!

      Избриши
  6. Da ih žovem - to nikako ne bih! Inače, priče su mi u međuvremenu već objavljene, pa ako su nas i nasamarili njima na dušu. Neće biti ni prvi a ni poslednji put da tako prolazimo sa Slovencima (mala šala).

    Prijateljski pozdrav Tebi, iz grada podno Petrovaradinske tvrđave!

    ОдговориИзбриши