субота, 2. јануар 2010.

U POGREŠNOJ PRIČI




Ja razumem tišinu
skrivenu u uglu tvojih usana
umesto osmeha,
oboren pogled posle plamena
u tvojim očima,
sputane ruke željne dodira
i korak tvoj kad uzmiče
tvoreći ponor među nama.
Sve razumem već godinama,
tek sebi nejasna ostajem
što unepovrat dajem
i trajem u priči
što nije moja i tvoja,
što nije blagoslovena
da na ljubav bar liči.

Todora Škoro

6 коментара:

  1. Predivno opisano stanje "prelaza" iz strasti u naviku...koje se može nazvati nekim vidom ljubavi, koja nažalost ume jako da boli....

    ОдговориИзбриши
  2. Odista, rec je o pogresnoj prici ili su osobe o kojima je rec, pogresni akteri price :(
    Jer, kakva je to ljubav kad s jedne strane tisina govori, kada se obara pogled (odustaje?) ili se ruke umire... Ali i sa druge strane, to neprestano davanje sebe bez odgovora (uz tisinu, sputane ruke i odustajanje...) nisu li znak da treba nesto menjati? Mnogo pitanja, ali odgovor je ipak jedan: ljubav nije jednostavna.

    ОдговориИзбриши
  3. Alex, kad sam posle tvog komentara ponovo pročitala pesmu, vidim da i tako može da se razume.

    Emo_serpice, znaš kakva je to ljubav: takva gde ona voli do bola i besmisla, a on je tu tek tako...Ali, ja i inače verujem da se rečju ljubav ne opisuje odnos (dvoje ljudi) nego osećanje jednog prema drugome. I, bojim se, da ovakvih, pogrešnih spojeva koji traju ima svuda oko nas.

    ОдговориИзбриши
  4. Oduvijek mi je bilo čudno, kako se ljudi vole od intresa i kakva je to onda ljubav, koja nije radi ljubavi, nego radi nečeg drugog. Ponekad i takvi veze prežive, jer u međuvremnu plane žar ljubavi,a onda kad treba da se voli , sniva, i uživa ljubav postaje mora, jer vjerovatno onaj intres je već odavno izandjao ,a ostala je samo za goli život.
    Odlično Todora !
    Prema tome ljubav se ne može kupiti niti nadkonaditi!

    ОдговориИзбриши
  5. Dragi Pesa, stvar je vrlo jednostavna, i u životu, i u ovoj pesmi: ljubav nije uvek uzvraćena, ali uprkos tome onaj koji voli ostaje ponekad u vezi gde nije voljen, i onda bude povređivan, ali i dalje voli. Zato ponavljam: ljubav nije reč za odnos dvoje ljudi, nego za osećanje jednog prema drugome. A ako se takvo osećanje u oboma rodi, onda je to divno. Međutim, nije uvek tako... Hvala na javljanju.

    ОдговориИзбриши