понедељак, 9. новембар 2009.

BUDI MLAD


Jedno te molim:
kad mi se ponovo vratiš
budi mlad.
Skini sa sebe godine
kao svlak.
Te godine zrele i pozne,
te godine svima grozne,
samo ne meni zanesenoj.
Svaku od njih sam volela
upletenu u tvojoj bradi sedoj.
Prkosila svojim mladim
svim tvojim zrelim
godinama.
I za sve što bilo je sa nama
njima sam zahvalna -
tvojim poznim,
a mojim mladim
godinama.
Ali te jedno molim:
kad mi se vratiš,
mlad budi.
Jer ne bih mogla,
ne opet podneti,
da izgubim bitku
sa sudbinom
i ostanem sama.

Todora Škoro

6 коментара:

  1. ТОДОРА,још си ти у младим годинама, баш најзрелије кад све зрело размишљаш, па и кроз ову дивну пјесму, која зрачи једном тананом нити између младости и старости, која исто тако може бити лијепа, ако се све коцкице у животу послажу. Људи кажу да се младост доживљава у старости још једном.Ја се и сад осјећам веома задовољним, јер сам читав живот градио да би било тако. Ја и моја Марица смо као у почетним годинама,слажемо се и чекамо кад ће унуци закуцати на рата да унесу радост. Ево снаха, баш треба да роди,а већ имам троје унучади.
    Поздрав ,а лијепо је што си промијенила сличицу, баш је дивна, зрачиш животом и благошћу, то се види.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala, dragi Pesa, i htela sam da kažem ovom pesmom da godine ne znače ništa, da se ljudi dušom razumeju, a ona nema godine. Drago mi je da si srećni i zadovoljni deda. Hvala za komentar na sliku, nisam ni htela da budm misteriozna, jednostavno nisam imala nijednu svoju sliku u kompjuteru dosad.

    ОдговориИзбриши
  3. Sjajna pesma!
    Samo "razmišljam kao svaka plavuša", zašto da bude mlad - to bi bilo ljubljenje vremena prošlog, voleti znači sada i ovde, onakav kakav jer svako doba ima svoju ljubav koja ima svoj sjaj i zanos....Komplimenti zbilja sjajna pesma

    ОдговориИзбриши
  4. Alex, odgovoriću "plavuši" u tebi: mlad mora da bude da mi se ponovo ne dogodi da ga život u večnost odnese pre mene, pa da opet tugujem... Ne bih to mogla ponovo, zato mora da bude mlad, mlađi od mene i da mi obeća da ću ja pre da odem!
    Tamo gde ćemo svi... Jednom.

    ОдговориИзбриши
  5. Draga Todora, razumem tvoj bol i tvoj vapaj. Samo ranjena duša, uskraćena za ljubav koja joj je prerano oteta, može tako tugovati. Budi jaka, mila prijateljice, jer pred tobom je još puno godina. Usamljena si, ali imaš prijatelje s kojima možeš podeliti trenutke i misli. Znam, nije to isto, ali tu su...

    ОдговориИзбриши
  6. ...i beskrajno sam zahvalna što ste tu. U svakom od vas ovde prepoznajem po jednu njegovu osobinu - kuvao je divno kao ti, bio otresit i voleo pravdu kao Alex, otvoren i direktan kao Pesa, voleo rukotvorine i cveće kao Nadica, imao bradu i umeo da ipak ponekad bude cinik kao Miro...I onda mi, kad ste svi tu, bude kao da je tu i on. Želim da kažem, divno je što vas imam!

    ОдговориИзбриши