четвртак, 8. август 2013.

ГОСТОВАЊЕ У ЛЕТЊОЈ ШКОЛИ "СВЕТИ САВА"Већ традиционална, Летња школа "Свети Сава"  за малишане из дијаспоре, одржава се ових дана у Београду осамнаести пут. Под руководством директорке ове необичне школе, Радмиле Кунчер, деца из Румуније, Чешке и Шпаније уче о српској култури, традицији, обичајима, језику. О важности очувања српског језика, ма где да живе, говорила сам им илуструјући то причама и песмама, а на крају овог дирљивог сусрета, пожелели су да они мени одрецитују. Наравно, песме Мике Антића, Десанке Максимовић, Бранка Радичевића.
Осим сусрета с писцима, мали "Светосавци" су упознали и све знаменитости Београда, али и околине. Имаће излет на Авалу, а у Баваништу ће присуствовати манифестацији "Дани ћирилице". На крају свог боравка организоваће једну праву велику изложбу својих радова са креативних радионица, међу којима су најупечатљивија лицидерска срца која су сами правили.
И, обећали су да ће догодине поново доћи. И да Србију и српски језик неће никада заборавити. Ови, будући ветеринари, инжењери, преводиоци, математичари и једна - књижевница! Тако су се изјаснили. И пожелели да се, сви заједно сликамо за успомену...


Тодора Шкоро
_____________________

Нема коментара:

Постави коментар