субота, 2. април 2011.

BALKANSKI KNJIŽEVNI GLASNIK - NOVI BROJ


U novom broju Balkanskog književnog glasnika (BKG), časopisa koji spada u vodeće među elektronskim književnim izdanjima na prostorima jugoistočne Evrope, izišao je i izbor mojih pesama. U novoj, 24. svesci ovog dvomesečnika koji inače neguje modernu poeziju, prozu i esejistiku, mogu se pročitati još i pesme Zorana Bognara, Roberta Roklicera, Gordane Simeunović, kao i prozni radovi Srđana Sandića, Jasne Žmak, Mihaele Gašpar... Od književnih prikaza i eseja u ovom broju, izdvajam studiju "Sinestezija u poeziji" prof Đorđija Vukovića.
Balkanski književni glasnik ima tradiciju dugu šest godina. Glavni i odgovorni urednik je Dušan Gojkov, a urednik izdanja Vesna Denčić.

www.balkanwriters.com
________________________________

6 коментара:

  1. Divno, draga Todora! Čestitke od srca :) Pesme su sjajne i pravo je uživanje čitati ih, i negde van bloga, u tako dobrom društvu. Bravo!

    ОдговориИзбриши
  2. Cestitke i od mene. Bravo i da znas da uvek verujem u tvoju sposobnost, cak si i mene uvela u pisanje ponekad, samo sto nesto ne publikujem bas. Imam neki svoj stil pisanja sa licnom motivacijom. Mozda jednog dana nastane neka zbirka ko zna. Lep pozdrav i jos jednom moje cestitke.

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala, Pipi! Ja verujem i u tvoj talenat za pisanje, jer talenti nekako nikad ne idu sami, a ti talenta imaš veoma mnogo u oblikovanju divnih stvari...

    ОдговориИзбриши