недеља, 24. јул 2011.

KORAK DO VRHUNCA

Upozoravajući je da se pita skoro ispekla, miris vrelog cimeta golicao joj je nozdrve koje su se ritmično i željno širile. Ovlažila je usne jezikom,ostavivši ih tako otvorene, tople. Užarenih očiju ubrzala je ritam, čak je, u željnom iščekivanju, isturila malo i grudi, dok joj je sva pažnja bila usmerena na ruke koje su vitkim prstima žurile, prosto letele, videvši da je cilj blizu. Sjedinjenje, o kome je danima maštala, najlepše stapanje muškarca i žene bilo joj je tu, nadomak, i ona mu se sva predala, utonula svom čežnjom u najnežniji poljubac i najstrastveniji zagrljaj, ne mareći ni za šta drugo na ovom svetu. Ni za miris cimeta koji se polako pretvarao u nešto drugo.

Na samo korak, na samo tren do kraja, grunuvši vratima uleteo je besan i zaurlao: „Požar ti je u kuhinji, a ti pišeš! Ti opet pišeš svoje smešne ljubavne priče... Nikakva domaćice i nabeđena spisateljice!

Dok ga je gledala kako prelazi ulicu i ulazi u pekaru, miris gareži joj je naterao suze. Prišla je pisaćoj mašini, ali od sve malopređašnje čežnje i zanosa njenih junaka videla je samo nedovršeni pasus jedne ponovo neuspele priče. Izvadila je papir, zgužvala ga i krenula prema kuhinji koju je trebalo pospremiti.

Todora Škoro

____________________

2 коментара:

  1. Nadam se da taj nadrndani (volim srpski zbog rečitosti)dasa nije u tvom vidnom polju.Moji muškarci (iz bloga) su mnogo taktičniji, valjda zato što ja nisam pisac....Za umetnike treba imati dušu, a taj je očito svoju spakovao u pun tanjir i pojeo je....
    Čekam nastavak i tipujem na strastvenijeg tipa.

    ОдговориИзбриши
  2. Na sreću, taj, kako ti kažeš "nadrndani tip" je iz moje mašte, ne iz stvarnosti, ali ga itekako ima u mnogim "zajednicama" zvanim brak... Ne kažem da zavređuje da bude opisan, ali kako umetnost imitira život, nužno je da i njega, takvog, nadrndanog ima u ponekoj kuhinji moje priče...Hvala ti!

    ОдговориИзбриши